Monotype succes voor Ruud Hoogeboom en Bouwie van Wijk

Kaag en Braassem Sport:

Op weg naar de sportverkiezing 2017 in Kaag en Braassem op donderdag 19 april, belt Kaag en Braassem Sport met de genomineerden.

De ijszeilers Bouw van Wijk en Ruud Hogenboom zijn genomineerd in de categorie Sportploeg van het Jaar. Deze titel won het duo een keer eerder, in 2016.

Hoe is het om nogmaals genomineerd te zijn?

Bouw: “Het is ook deze keer geweldig mooi. Vanwege de aandacht die wij zo toch weer op onze sport vestigen. Maar deze nominatie is ook een bekroning voor onszelf. Wij doen het hele jaar ons best, trainen hard en besteden veel tijd aan de verzorging van ons materiaal.”

Ondanks dat het seizoen er nu op zit…

“Dat klopt, maar dat betekent niet dat we er dan helemaal niet mee bezig zijn. We zorgen er sowieso voor dat we fit blijven en tussendoor zijn we vaak toch ook wel even met de boot en dus met onze sport bezig. In september begint het seizoen echt en gaan we weer wedstrijden zeilen.”

Zeilen Ruud en jij al lang samen?

“Sinds 2014 en wat mij betreft vormen we een gouden team, haha. Ruud is echt een goede zeiler die weet hoe een boot moet functioneren. Ook als we op snelheid liggen, wat je kan vergelijken met rijden in een auto op een snelweg zonder strepen. Hij is daarnaast technisch goed onderlegd. Ja, we hebben volop contact over onze sport.”

Hoe vaak zijn jullie voor het ijszeilen in het buitenland?

“Tijdens het seizoen regelmatig, al hebben we de afgelopen winter ook fijn kunnen zeilen in eigen land. Maar doorgaans zijn er in Nederland niet veel mogelijkheden. Daarom zijn we regelmatig in Oost- en Noord-Europa, waar we aan wedstrijden deelnemen in een heel internationaal veld. Of wij sponsoren hebben? Nee, en hoewel het wel aantrekkelijk klinkt, zorgt dat er ook voor dat we naar niemand behalve onszelf verplichtingen hebben. Al is het naar mijn idee wel heel interessant om deze sport te sponsoren. De wedstrijden duren een kwartier, de boten gaan enorm snel en de sport is fotogeniek.”

Als je terugkijkt op jullie sportjaar 2017, aan welke prestatie denk je dan direct terug?

“Het NK ijszeilen. Dat vond plaats in Zweden en daar werden wij eerste.”
Wat is het sportieve doel in 2018?

“We hebben geen specifiek doel, onze agenda staat sowieso vol met verschillende evenementen. We gaan in ieder geval naar Duitsland, Estland en Polen om te ijszeilen.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s